równanie wykładnicze
Pola: 2
x + 2
x−1 + 2
x−2 +...= 2
√3*2x + 4
po lewej
L= 2
(x+x−1+x−2)...
| | 2x + (n−1)r | |
Ze wzoru na Sn = ( |
| )n |
| | 2 | |
S
n = (2
−1)(2x + (n−1)r)n
P= 2(3*2
x + 2
2)
1/2
Czy L to suma ciągu arytmetycznego, tak jak obliczyłam, jak dalej to dokończyć?
14 gru 21:19
Pola: L = 2x + 2x−1+2x−2+...
14 gru 21:20
janek: Po lewej wyciągasz przed nawias 2x i masz w nawiasie szereg geometryczny
14 gru 21:31
Pola: L= 2
x+x−1+x−2
q = −1
2
x2
2
2−1x
a jak to połączyć z prawą stroną?
14 gru 21:40