matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczba 90 jest o
nati:
Liczba 90 jest o 50% większa od liczby x. Zatem: a)x=60 b)x=135 c)x=45 d)x=150
14 gru 19:43
Eta:
a)
14 gru 19:46
nati:
a rozwiązanie?
14 gru 19:48
Eta:
90=1,5x ⇒ x=.....
14 gru 19:49