x
Komando: Witam, proszę o pomoc w rozwiązaniach:
1. pokazac ze zbiory liczb parzystych i nieparzystych sa rownoliczne
2. pokazac ze zbiory (0,1) i (0,1> sa rownoliczne
3. pokazac ze iloczyn kartezjanski dwoch zbiorow przeliczalnych jest przeliczalny
4.pokazac ze zbior wszystkich ciagow skonczonych o wyrazach 0 lub 1 jest przeliczalny,
natomiast zbior ciagow nieskonczonych o wyrazach 0 lub 1 jest nieprzeliczalny
14 gru 18:05
Komando: .
14 gru 20:07
Komando: pomocy błagam
14 gru 20:25
wmboczek: znajdź funkcje bijekcje przeprowadzające jeden zbiór w drugi
1) f(n)=n+1
2) f(x)=2x gdy x=1/2n f(x)=x w p.p.
3) zbiór równoliczny ze zbiorem liczb W p/q
4) 2N skończonego jest skończone, 2(przeliczalny)=continuum
14 gru 20:38
Komando: w "p.p."

co to znaczy
15 gru 10:15
wmboczek: pozostałe przypadki
15 gru 20:34