Symulacja
qwerty12: Prawd. że na Majówkę będzie świecić słońce wynosi 0,2, a że będzie padać p = 0,4.
Jak wysymulować jaka będzie pogoda na Majówkę?
Czy tutaj pasuje metoda eliminacji, pojedyncza próba Bernoulliego? Jak uważacie?
14 gru 17:39
kochanus_niepospolitus:
Nie bardzo rozumiem ... masz trzy możliwości, jak chcesz do tego schemat Bernulliego
zastosować? I po co ?
14 gru 17:48
qwerty12: OK. A więc:
1) słońce −− p = 0.2
2) pada −− p = 0.4
3) ? −− p = 0.4
Jak to rozpisać? Udowodnić?
14 gru 17:53