matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Z
Z:
Znajdź równanie prostej przechodzącej przez punkty P = (−1;3) i równoległej do prostej 3x – 6y +10 = 0
14 gru 15:51
5-latek:
3*(−1)−6*3+10= −3−18+10= −11 Rownanie tej prostej to 3x−6y−11=0
14 gru 15:55