matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granice
granice:
cos(2n)
−1
n
2
n→
∞
czy dobrze zapisałam rozwiązanie? czy mogę tą jedynke wrzucic do ulamka jako n
2
?
−1−n
2
a1n=
n
2
1−n
2
a2n=
n
2
−1−n
2
lim a1n=
= −1
n
2
1−n
2
lim a2n=
=−1
n
2
13 gru 21:58
kochanus_niepospolitus:
wspólny mianownik zbyteczny ... ale jest ok
13 gru 22:00
jc:
Dzielenie jest trudne
13 gru 22:02