matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granice
granice:
(−1)
n
cosn
lim
n
n→
∞
jak się do tego zabrać?
13 gru 21:34
ford:
to idzie zrobić z twierdzenia o 3 ciągach odpowiedź to 0
13 gru 21:35
Mila:
a
n
=(−1)
n
*cos(n) −ciąg ograniczony
1
b
n
=
→0⇔
n
lim (a
n
*b
n
)=0
13 gru 22:36