1+x | ||
f(x)= | ||
1−x |
(1+x)'•(1−x) − (1+x) • (1−x)' | 2 | |||
f'(x) = | = | |||
(1−x2) | (1−x)2 |
2 | −4x | |||
f"(x) = | = | |||
(1−x)2 | ((1−x)2)2 |
2 | ||
f'(x) = | ||
(1−x)2 |
−2*[(1−x)2]' | −2*2(1−x)*(−1) | 4 | ||||
f"(x) = | = | = | ||||
[(1−x)2]2 | (1−x)4 | (1−x)3 |
−4*3*[(1−x)2]*(−1) | 12 | |||
f(3)(x) = | = | |||
(1−x)6 | (1−x)4 |
12 | 4 | |||
f(4) = | * | |||
(1−x)4 | (1−x) |
48 | 5 | |||
f(5) = | * | |||
(1−x)5 | (1−x) |
1 | ||
Oblicz czwartą pochodną funkcji f(x)= | . | |
1−x2 |
1+x | 2−(1−x) | 2 | ||||
f(x)= | = | = | − 1 | |||
1−x | 1−x | 1−x |
2*1*2*3 | ||
f(x) ' ' ' = | ||
(1−x)4 |
2*n! | ||
f(x)(n) = | ||
(1−x)n+1 |
1 | 1 | 1 | 1 | ||||
= | = | + | |||||
1−x2 | (1−x)(1+x) | 2(1−x) | 2(1+x) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |