Matma
Matematyka : | | 3 | |
Udowodnij że funkcja f(x)= |
| jest malejąca w zbiorze R |
| | 4x | |
13 gru 20:42
Matematyka : Proszę o pomoc
13 gru 20:44
PW: Nie może być malejąca w R, bo R nie jest dziedziną tej funkcji.
13 gru 20:49
Matematyka : A jakoś mi to rozpiszesz?
13 gru 20:51
realik09: D: 4x≠0 ⇒ x≠0
D: R− (0)
13 gru 20:52
Matematyka : A pomożesz mi jeszcze w jednym zadaniu?
Dany jest wykres funkcji f(x)=x2−6x+5. Naszkicuj wykres funkcji g(x)=f(|x|) oraz h(x)=|f(|x|).
Podaj przedziały monotonicznosci funkcji g. Określ liczbę rozwiązań równania h(x)=m w
zależności od parametru m?
13 gru 20:56
Matematyka : Pomoże ktoś

Bardzo proszę
13 gru 21:15
piotr:

g(x)=f(|x|) ma wykres składający się części zielonej paraboli po lewej stronie odi OY
i części niebieskiej paraboli po prawej stronie odi OY
13 gru 21:40