matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja wymierna
Tomek:
4
Wykres funkcji g jest symetryczny do wykresu funkcji f(x)=
−3 względem prostej y=−x−5.
x+2
Zapisz wzór funkcji g. Proszę o pomoc i wytłumaczenie .
13 gru 18:16
piotr:
Wychodzi, że g(x) = f(x)
13 gru 18:42