matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja
basia2000:
Dany jest wykres funkcji f(x)=x
2
−6x+5. Naszkicuj wykres funkcji g(x)=f(|x|) oraz h(x)=|f(|x|)|. Podaj przedziały monotoniczności funkcji. Określ liczbę rozwiązań równania h(x)=m w zależności od parametru m.
13 gru 17:22