matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granice
granice:
2n
2
sin(n+1)
lim
1−n
3
n→
∞
−2n
2
a1n=
1−n
3
2n
3
a2n=
1−n
3
0
lim a1n=
=0
1
0
lim a2n
=0
1
Więc granica wynosi . Dobrze rozwiązałem te zadanie? Zapis jest poprawny?
13 gru 17:16
kochanus_niepospolitus:
tak
13 gru 17:46