matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
jasia:
obliczyć granice korzystająć z reguły de l'Hospitala lim
x−−>0+
=x
√
x
13 gru 15:21
Jerzy:
= lim
x→0
+
e
√
x
*lnx
... i licz granicę wykładnika
13 gru 15:23
Jerzy:
lnx
lim
x→0
1/
√
x
13 gru 15:28
Jerzy:
Wynik: e
0
= 1
13 gru 15:28