matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
jasia:
Obliczyć pochodną, bardzo proszę o pomoc f(x)= x ln
4
x
13 gru 13:17
Jerzy:
1
f'(x) = ln
4
x + 4xln
3
x*
= ln
4
x + 4ln
3
x = ln
3
x*(lnx + 4)
x
13 gru 13:18
jasia:
Dziękuję
13 gru 13:20