matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obizyć pochodną
jasia:
Obliczyć pochodną, bardzo proszę o pomoc f'(x)= (x+1)*
3
√
3−x
13 gru 13:06
Jerzy:
f(x) = (x +1)*(3 − x)
1/3
1
f'(x) = (3 − x)
1/3
−
(x + 1)*(3 − x)
−2/3
3
13 gru 13:09
jasia:
dziękuję
13 gru 13:17