napisz wzor funkcji kwadratowej
malinowyraj: wykres funkcji fx=2x2 przesunięto tak że otrzymano parabolę o wierzchołku W(−2,3>
napisz wzór tej funkcji
13 gru 11:20
5-latek: A znasz takie magiczne slowo dziekuje ?
13 gru 11:22
5-latek:

Masz postac kanoniczna funkcji kwadratowej
y= a(x−p)
2+q
u siebie masz a=2 p=−2 q=3
wiec bedzie tak
y= 2(x−(−2))
2+3
y= 2(x+2)
2+3
y=2x
2 czarny
y= 2(x+2)+3 czerwony
13 gru 11:44
piotr: 2(x−(−2))2+3
13 gru 12:47
malinowy_dżem:
na podziękowanie liczycie?
13 gru 13:15