Czarna magia...
Studentka: 1) Obliczyć pochodną funkcji
f(x) = e3x2*sin x x ∈ R .
2) Obliczyć odpowiednią pochodną i znaleźć punkt przegięcia funkcji Hilla,
h(x) = x2/4 + x2 określonej dla x ∈ R.
13 gru 09:55
kochanus_niepospolitus:
znowu ponawiasz to?
Pochodną wczoraj Ci wyliczono, więc po co ZNOWU to dajesz
13 gru 09:56
Studentka: A ten punkt przegięcia? To wszystko jest ponad moje możliwości...
13 gru 10:04
piotr: 2)
| | 8 (−4 + 3 x2) | |
h''(x) = − |
| |
| | (4 + x2)3 | |
punkty przegięcia dla h''(x)=0
⇒ x = −2/
√3 ∨ x = 2/
√3
13 gru 10:29
kochanus_niepospolitus:
skoro TO jest ponad Twoje możliwości to jak chcesz poradzić sobie na studiach skoro nie
potrafisz zastosować PROCEDURY (robisz punkt po punkcie)
13 gru 10:43
rada: zmień kierunek studiów, może hebraistyka albo oceanografia ewentualnie stosunki międzynarodowe
13 gru 10:54