oblicz granice
granice: | | e2x −1 | | lne | | lne | |
lim |
| = |
| = |
| (skorzystałam tu z wzory − |
| | sin3x | | sin3x *2x | | sin3x*2x*3x/3x | |
| | 1 | | x2*1/x2 | | 0 | |
sin3x/3x=1) = |
| = |
| = |
| =0 |
| | 6x2 | | X2*6 | | 6 | |
czy dobrze wykonałam te zadanie i czy wszystko jest dobrze rozpisane?
13 gru 00:43
13 gru 04:26
granice: dlaczego tak? nie rozumiem.
13 gru 10:32
Jerzy:
Korzystamy z dwóch znanych granic:
| | sinx | | ex − 1 | |
limx→0 |
| = 1 oraz limx→0 |
| = 0 |
| | x | | x | |
13 gru 10:33
Jerzy:
Literówka ... ta druga granica też równa się ..... = 1
13 gru 10:34
granice: już wiem,dziękuje za odp
13 gru 10:35