matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja f okreslona jest wzorem f(x)=a^x gdzie ∊xR. do jej wykresu nalezy punkt
Asia:
funkcja f okreslona jest wzorem f(x)=a
x
gdzie ∊xR. do jej wykresu nalezy punkt (
1
2
,5) zatem: a=5 a=1/5 a=1/25 a=25
2 lut 17:26