matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tangens mniejszego kąta ostrego jest równy?
Pat:
W trójkącie prostokątnym jedna z przyprostokątnych ma długość 3, a przeciwprostokątna ma długość 4. Wówczas tangens mniejszego kąta ostrego jest równy?
12 gru 23:17
Eta:
b=
√
4
2
−3
2
=
√
7
3
tgα=
√
7
12 gru 23:24