Udowodnij, że liczba jest podzielna
Pat: Udowodnij, że liczba 522 − 521 + 2*520 jest podzielna przez 22.
12 gru 23:10
Eta:
L=520(25−5+2) = 22*520
wniosek .........
12 gru 23:16
Pat: Jaki wniosek? Właśnie o to chodzi, bo tego nie rozumiem nigdy na udowodnij, nie wiem jak mam to
opisać, z góry dziękuję
12 gru 23:19
Eta:
liczba 22*520 jest podzielna przez 22
co kończy dowód
12 gru 23:20
Adamm: liczba całkowita a jest podzielna przez liczbę całkowitą b, wtedy gdy
istnieje taka liczba całkowita k że a=bk
12 gru 23:24
Eta:
12 gru 23:24
Eta:
Znowu się "wcinasz"?
12 gru 23:25
Adamm: z tobą nie rozmawiam, pozdrowienia
12 gru 23:27