Uklad równań
A: Mógłby ktoś powiedzieć o co chodzi w tym
| ⎧ | √y+1 + U{1} {2*√x+1} * y | |
| ⎩ | √x+1 + U {1}{2*√y+1}*x |
|
Mnożę razy 2 i otrzymuje :
Podnoszę do potęgi bo w zadaniu mam założenie x,y >−1
Wymnażam nawiasy i mnożę przez x+1 i y+1
4xy + 4y + 4x + 4 + y
2 = 0
4xy + 4x + 4y + 4 + x
2 = 0
Mnożę pierwsze razy −1 i sumuje
−4xy −4y −4x −4 − y
2 + 4xy + 4x + 4y +4 + x
2 = 0
Czyli zostaje − y
2 = − x
2
y=x
I jak podstawiam do pierwszego to zamiast x y to mam równanie kwadrotwe z deltą ujemna
Tak ma byc ?