:)
Kasia: Naszkicuj wykres f(2−x) dla f(x)=x−2√x2
12 gru 20:22
5-latek: g(x)= 2−x−2√(2−x)2 (2−x)2≥0
g(x)= 2−x−2|2−x|
12 gru 20:28
Kasia: Dalej mi to nic nie mowi
12 gru 20:31
asdf: Myśle że jakos tak
skoro √x2 = |x|
f(x) = x − 2|x|
jesli x≥0 f(x) = −x
jesli x<0 f(x) = 3x
no i rysujesz taką funkcję, a potem symetria względem osi OY
nastepnie przesuwasz o wektor [0,2], czyli o 2 w góre
12 gru 20:33
asdf: jednak błąd, przesuwasz o wektor [2,0]
12 gru 20:35
asdf: [−2,0]
niech ktos mnie poprawi jak jest zle
12 gru 20:36
5-latek: dziedzina tej funkcji to 2−x≥0 to x≤2
Poza tym nikt nie uczyl robic tabelki ?
12 gru 20:41