Zbadaj czy ciąg jest geometryczny, arytmetyczny
Asia: Zbadaj czy ciąg jest geometryczny czy arytmetyczny. (lub ani geometryczny, ani arytmetyczny)
a
n=3
3n−1
Proszę o pomoc i wyjaśnienie,
dziękuję
12 gru 18:17
5-latek: tak popatrz na niego
a
n= 27
n−1
czy p;rzypomina wzor funkcji liniowej ?
Jesli wyjdzie stala to bedzie geometryczny
12 gru 18:21
Asia: Nie potrafię wyliczyć ilorazu, tzn. nie wychodzi mi. pomocy
12 gru 18:38
Janek191:
an = 33n −1 ,. czy może an = 33n − 1 ?
12 gru 19:17
Asia: Wyszło mi 27n czyli nie jest geometryczny? oraz nie jest arytmetyczny (wyszło
33n*33−33n)?
12 gru 19:41