matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz promień mając kąt i długość łuku
Karol N.:
mam problem z wyprowadzeniem wzoru na obliczenie długości promienia mając dane wartość kąta 45 stopni i długość łuku =2π
12 gru 18:16
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/474.html
12 gru 18:21
Eta:
45
o
1
2π=
*2πr ⇒ 1=
*r ⇒ r=8
360
o
8
12 gru 18:25