matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocyy!!
Kacha:
Liczby x−1, 2x,x+3 są kolejnymi wyrazami ciągu arytmetycznego.Oblicz x
2 lut 17:06
M:
29 kwi 15:13
Podstawy Geometrii:
x−1+x+3
2x=
2
4x=2x+2 2x=2 x=1
29 kwi 17:35