matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Fizyka
Sprężyny:
Dwie identyczne sprężyny o stałej sprężystości k łączymy szeregowo i równolegle. Ile wynoszą nowe stałe sprężyste w tych połączeniach?
11 gru 22:11
xyz:
https://www.google.pl/search?q=Dwie+identyczne+spr%C4%99%C5%BCyny+o+sta%C5%82ej+spr%C4%99%C5%BCysto%C5%9Bci+k+%C5%82%C4%85czymy+szeregowo+i+r%C3%B3wno&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&dcr=0&ei=j_4uWsKcKoalX8qDsIgN
11 gru 22:54