matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
abc:
Napisz rownanie prostej o współczynniku kierunkowym A przechodzacej przez punkt P gdy a=1/
√
2
+1 i P=(
√
2
−1,−2)
11 gru 20:48
irena:
1
√
2
−1
a=
=
=
√
2
−1
√
2
+1
2−1
−2=(
√
2
−1)(
√
2
−1)+b 2−2
√
2
+1+b=−2 b=2
√
2
−5 y=(
√
2
−1)x+2
√
2
−5
11 gru 20:52
abc:
Dziekuje
11 gru 21:02