π | ||
arctgα + arcctgα = | <−−−− wzór | |
2 |
4 | 4 | π | ||||
arctg | + arcctg | = | ||||
3 | 3 | 2 |
4 | π | 4 | ||||
arctg | = | − arcctg | ||||
3 | 2 | 3 |
4 | π | 4 | ||||
ctg(arctg | ) = ctg( | − arcctg | ) | |||
3 | 2 | 3 |
ctgα * ctgβ + 1 | ||
ctg(α−β) = | <−−−− wzór | |
ctgβ−ctgα |
π | 4 | |||
ctg( | − arcctg | ) = U{ctg π2 * ctg(arcctg 43) + 1}{ctg(arcctg 43) | ||
2 | 3 |
π | 4 |
| 1 | 3 | ||||||||||||||||||
ctg( | − arcctg | ) = | = | = | ||||||||||||||||||
2 | 3 |
|
| 4 |
1 | ||
arctgx=arcctg | ||
x |
4 | 3 | 3 | ||||
ctg(arctg( | ))=ctg(arcctg( | )= | ||||
3 | 4 | 4 |
4 | 1 | 1 | 3 | ||||||||||||||||||||
ctg(arctg( | ))= | = | = | ||||||||||||||||||||
3 |
|
| 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |