potrzebna szybka pomoc
5-latek: Potrzebuje szybkiego wytlumaczenia
mam granice
limx→1(−) z lewej stronyU{ 21/x−1}+1}{x}
dlaczego21/0− to 0 ?
11 gru 20:07
11 gru 20:12
iteRacj@:
ułamka nie mogę odczytać
ale niżej masz
2
10− → 0
spójrz na wykres funkcji wykładniczej
11 gru 20:12
piotr: bo 2−∞ → 0
11 gru 20:12
zombi: Może to ci zobrazuje
| | 1 | | 1 | |
21/0− = 2−(1/0) = ( |
| )1/0 = ( |
| )∞ = 0 oczywiście wszedzie symbole |
| | 2 | | 2 | |
nieoznaczone, a nie konkretne wyrażenia
11 gru 20:13
5-latek: Dziekuje za odpowiedzi
Odpisywalem w drugim poscie
11 gru 20:20
5-latek: Tak Milu taki byl zapis
11 gru 20:20
Mila:
To już jasne?
Tam chyba było 21x−1
11 gru 20:40
5-latek: tak tak bylo jak piszsesz wlasnie .
11 gru 20:41