matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje trygonometryczne
wiola:
π
π
przedstaw w najprostrzej postaci : sin(
) *cosα−cos(
−α)*sin(−α)
2
2
2 lut 16:24
M:
29 kwi 15:13
Podstawy Geometrii:
π
π
sin(
*cosα−cos(
−α)*sin(−α)=
2
2
=1*cosα−(sinα*(−sinα))=cosα+sin
2
α=cosα+1−cos
2
α=cos
2
α+cosα−1
29 kwi 17:31