Wielomiany Proszę o pomoc.
InTeR: 1. Wielomian w(x)=−4x
4−2x
3+2x
2 po rozłożeniu na czynniki będzie miał postać :
2. przedział <2;+ nieskończoność ) jest zbiorem rozwiązań nierówności
3. Wielomiany P(x)=(x
2−4)
2 i Q(x)=x
4+(a+3)x
3+bx
2+16 są równe dla :
Proszę o pomoc bo wymiękam z tymi wielomianami
11 gru 18:11
Janek191:
1.
W(x) =2 x
2*( −2 x
2 − x + 1) =
Dokończ

Δ itd.
11 gru 18:14
Janek191:
2. Np. x − 2 ≥ 0
11 gru 18:15
Janek191:
3.
P(x) = x4 − 8 x2 + 16
Q(x) = x4 + (a + 3) x3 + b x2 + 16
Musi zachodzić|:
a + 3 = 0 ⇒ a = ...
b = − 8
11 gru 18:18