Oblicz liczby b i a oraz podaj wzory tych funkcji. Uzasadnij odpowiedź
karolina: Funkcje g i f w układzie XOY dane są wzorami: f(x)= (7a+5b+2)x+a+b i g(x)=(6a+4b)x+5a+3b,
gdzie x należy do R.
Wykresy funkcji g f i są prostymi równoległymi. Miejscem zerowym funkcji g jest liczba(−2)
. Oblicz liczby b i a oraz podaj wzory tych funkcji. Uzasadnij odpowiedź
11 gru 18:00
5-latek: skoro sa rownolegle to musi byc
7a+5b+2= 6a+4b (dlaczego ?
(6a+4b)*(−2)+5a+3b=0
Rozwiaz ten uklad rownan
11 gru 18:11
karolina: czy a=10?
11 gru 18:50
karolina: czy −14?
12 gru 19:18