matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzory Viete-a
aniasz0897:
dla jakiego m równanie ma dwa różne rozw. jednakowych znaków x
2
−2(m−1)x+m
2
−5=0
11 gru 17:57
Janek191:
Δ > 0
c
x
1
*x
2
> 0 ⇒
> 0
a
11 gru 18:21
Janek191:
c = m
2
− 5 a = 1
11 gru 18:21