matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Marek:
Rozstrzygnij, która liczba jest większa: log
2
3 czy log
3
5
11 gru 17:24
5-latek:
log3
0.478
log
2
3=
=
≈1,588
log2
0.301
log5
0,478
log
3
5=
=
≈0,684
log3
0,699
11 gru 17:37
5-latek:
log5
0,699
log
3
5=
=
≈1,462 tak ma byc
log3
0,478
11 gru 17:41