matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy!!!
bartek:
Proszę o pomoc
! Narysuj wykres funkcji: 2x+3 gdy x>1 f(x)={ 2x
2
gdy x<1
?
2 lut 16:01
bartek:
2 lut 16:55
alaaa:
musisz podstawic sobie jakieś cyfry pod x
2 lut 19:49
Godzio:
narysuje bo mam dziś dobry dzień
2 lut 19:50
Julek:
godzio, łaskawca dzisiejszego dnia rozwala zadania jedno po drugim... aż miło widzieć
2 lut 19:53
Godzio:
f(x) = 2x+3 dla x>1 x 1 2 3 −−−−−−−−−−−−−−−−−− y 5 7 9 f(x) = 2x
2
dla x<1 x 0 −1 −2 −−−−−−−−−−−−−−−− y 0 2 8
2 lut 20:00
o:
2 lut 20:04
Godzio:
2 lut 20:06