√2 | ||
Gdy y=− | ||
2 |
√2 | ||
sinx=− | ||
2 |
π | ||
sinx=−sin | ||
4 |
π | ||
sinx=sin(− | ) | |
4 |
π | 5 | π | ||||
x=π−(− | )+2kπ= | π+2kπ lub x=− | +2kπ ; k∊C | |||
4 | 4 | 4 |
π | ||
Więc w tym przedziale znajduje się argument x=− | ||
4 |
√2 | ||
sinx=− | i x∊<−π,π> | |
2 |
5π | 7π | |||
x= | +2kπ lub x= | +2kπ | ||
4 | 4 |
5π | 7π | |||
x= | ∉D lub x= | ∉D | ||
4 | 4 |
5π | 3π | 7π | π | |||||
x= | −2π=− | lub x= | −2π= − | |||||
4 | 4 | 4 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |