matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ostrosłupy
Dawid:
Wysokość czworościanu foremnego o krawędzi a wyraża się wzorem
a
√
6
3
.Pole powierzchni całkowitej czworościanu foremnego o wysokości 2
√
6
jest zatem równe?
10 gru 18:21
Mila:
a
√
6
=2
√
6
⇔
3
a=6
6
2
√
3
P
c
=4*
=36
√
3
4
10 gru 18:36