matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granicę z wyrażeniem nieoznaczonym
Solitude1:
Oblicz granicę:
√
x
2
+1
−1
√
x
2
+25
−1
przy x → 0
10 gru 17:29
Jerzy:
√
1
− 1
0
To banał ... = [
] = [
] = 0
√
25
− 1
4
10 gru 17:31