Trygonometria - wyznacz zwf
Fistaszek_99: Wyznacz zbiór wartości funkcji:
f(x)= −sin
2x+4sinx+12
sinx=a Zwa∊<−1,1>
f(a)=−a
2+4a+12
| | 6−2 | |
f(a)=(6−a)(a+2) p= |
| =2 |
| | 2 | |
fmax=f(p)=16
Co dalej i co w moim rozumowaniu jest nie tak?
Odpowiedź poprawna <−2,25;0>
10 gru 15:11
yht:
Zwa∊<−1,1> jest złe
powinno być
Da∊<−1,1>
10 gru 15:13
Fistaszek_99: I teraz szukam wartości dla −1 i 1?
10 gru 15:16
yht:
dokładnie
10 gru 15:17
Fistaszek_99: Dziękuję bardzo za pomoc
10 gru 15:20
Fistaszek_99: A odpowiedź poprawna w zbiorze <7;15>, wkradł mi się błąd.
10 gru 15:25
yht:
też mi się zdawało że ta odp<−2.25, 0> to jest z innego zadania
10 gru 15:32