Napiszcie jak się do tego zabrać
BB: Proszę wytłumaczcie mi to jak to zrobić i sory że daję to zadanie jeszcze raz.
Czworokat ABCD ma środek symetrii. Czworokąt ABCD jest trapezem o podstawie AB i ma oś
symetrii. Znajdź współrzędne punktów Di E gdy A = (−2,2) B = (2, −2) C = (4,3)
10 gru 13:28
Janek191:
Czy poprawnie jest przepisana treść zadania ?
10 gru 13:49
BB: tak w rozwiązaniach jest D =(0,7) a E = (3,4)
10 gru 13:55
Bogdan:
| | 5 | |
xD = 2*1 − 2 = 0, yD = 2* |
| + 2 = 7, D = (0, 7) |
| | 2 | |
10 gru 14:22