x2 | ||
y= | ||
2x − 6 |
∞ | ||
Wychodzi | . Przy lim→∞ końcowy wynik to ∞ tylko jak to wychodzi? | |
∞ |
x2 | ||
lim x→∞ | i co dalej należy zrobić, żeby wyszedł końcowy wynik?(∞) | |
2x − 6 |
f(x) | ||
Mógłby ktoś to rozpisać, ale nie ze wzoru | ||
x |
1 | ||
ta funkcja ma asymptotę pionową obustronną x=3 i asymptotę ukośną obustronną y = | x, | |
2 |
x2 | (x2−9) + 9 | 1 | 9 | |||||
f(x) = | = | = | (x+ 3) + | |||||
2x−6 | 2(x−3) | 2 | 2(x−3) |
1 | ||
Asymptota w +∞ jest taka sama jak −∞ i opisana jest wzorem y= | (x+ 3). | |
2 |
3 | ||
mój błąd, nie dopisałam b = | we wzorze asymptoty ukośnej | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |