nierównośc
piotr: rozwiąż nierówność
i
podaj dziedzine
5√x≥5
8 gru 23:02
piotr: x≥3125, D: x ≥ 0
8 gru 23:04
Bogdan:
ile jest 3√−125 ?
8 gru 23:05
Bogdan:
a ile jest 5√−32 ?
8 gru 23:05
piotr: Dziekuję
8 gru 23:06
Rogalik: Ile wynosi pierwiastek trzeciego stopnia z (−8)?
8 gru 23:07
Bogdan:
to jaka jest dziedzina?
8 gru 23:07
piotr: pierw z −125 jest −5
ale −5 nie jest wieksze od 5
8 gru 23:07
piotr: prosze jeszcze o wynik nierówności
5√x≤−6
D
x≤0 ?
odp.
x≤−7776 ?
8 gru 23:11
Bogdan:
5√x, jaka jest dziedzina, pytam, bo nie podałeś
8 gru 23:16
piotr: x≤o
8 gru 23:16
Bogdan:
źle
8 gru 23:17
piotr: to nie wiem
8 gru 23:20
człowiek: ℛ
8 gru 23:21
Bogdan:
5√−32 = ...
5√32 = ...
8 gru 23:21
piotr: x=R ?
8 gru 23:22
Bogdan:
Hej człowieku, oddaję Ci inicjatywę, skoro już się wtrąciłeś, kontynuuj.
8 gru 23:23
piotr: Czy mam dobrze rozwiązaną drugą nierówność (oprócz dziedziny, która ma byc R)
8 gru 23:24
piotr: drugi wpis "piotr" to nie ja
8 gru 23:27
Bogdan:
Z której godziny Piotrze nie jest Twój wpis?
8 gru 23:29
piotr: drugi
8 gru 23:34
piotr: 20.04
8 gru 23:35
człowiek: oddaję ci inicjatywę Bogdanie
8 gru 23:39