Zadania
Sabina: rozwiaz rownanie (x−4)2=x2−4(x+1)
Oraz zadanie : liczba (V3+ 3−V3/V3)2 jest równa...V− pierwiastek /− kreska ułamkowa.
8 gru 21:00
the foxi:
(x−4)2=x2−4(x+1)
x2−8x+16=x2−4x−4
−4x+20=0
x=5
8 gru 21:32
Sabina: Dziękuje Ci bardzo! A to drugie zadanie da radę ktoś?
8 gru 21:37
the foxi:
Niczego nie da się zrozumieć. >.<
8 gru 21:38
8 gru 21:42
Sabina:
8 gru 21:45
the foxi:
znasz wzór (a+b)
2=a
2+2ab+b
2?
| | 3−√3 | | 3−√3 | | 3−√3 | |
(√3+ |
| )2=(√3)2+2*√3* |
| +( |
| )2= |
| | √3 | | √3 | | √3 | |
| | (3−√3)2 | | 12−6√3 | |
=3+2(3−√3)+ |
| =3+6−2√6+ |
| =9−2√3+4−2√3=13−4√3 |
| | (√3)2 | | 3 | |
8 gru 21:51
the foxi:
Skoro miałaś problem z pierwszym, to wątpię, żebyś choć odrobinkę zrozumiała drugi
ale może jednak na coś wpadniesz... (:
8 gru 21:53
Sabina: Dziękuje Ci bardzo!
8 gru 21:53
the foxi:
8 gru 21:54