zbiór wartości
funkcje:
2−x2
f(x)=kreska ułamkowa
2+x2
| | 1 | |
czy zbiorem wartości będzie x∊(−∞; |
| > |
| | 3 | |
8 gru 13:57
the foxi:
Nie, przedział (−1;1>.
8 gru 13:58
funkcje: dlaczego taki przedział?
f(x)=2−x22+x2
może teraz lepiej widac
8 gru 14:03
Adamm:

duże U będzie bardziej widoczne do ułamków
| | 4 | |
rysujemy hiperbolę |
| −1 i odczytujemy wartości dla t≥0 |
| | 2+t | |
Z=(−1; 1]
8 gru 14:08
funkcje: skąd wzięło się 4? i −1 po ułamku
8 gru 14:12
Adamm: | 2−x2 | | −x2−2+2+2 | | 4 | |
| = |
| =−1+ |
| |
| 2+x2 | | 2+x2 | | 2+x2 | |
8 gru 14:14
funkcje: dalej nie rozumiem
8 gru 14:19
Adamm: to nie wiem, podziel sobie pisemnie
8 gru 14:21