matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbiór wartości funkcji
adam:
Wyznacz zbiór wartości
2−x
2
f(x)=
2+x
2
proszę o rozwiązanie
8 gru 12:53
Mila:
2−x
2
=w
x
2
+2
2−x
2
=w(x
2
+2) badamy dla jakich w równanie ma rozwiązanie wx
2
+2w+x
2
−2=0 x
2
*(w+1)+2w−2=0 1) w=−1 x
2
*0−4=0 brak rozwiązań 2) w≠−1
−2w+2
x
2
=
w+1
równanie ma rozwiązanie dla
−2w+2
≥0 i w≠−1
w+1
−2*(w−1)*(w+1)≥0 parabola skierowana w dół w∊(−1,1> 3) Z (1) lub(2) Z
w
=(−1,1>
8 gru 16:18
piotr:
lim{x→±
∞
]f(x) =−1
−8x
f'(x)=
(2+x
2
)
2
f
max
(0) = 1
8 gru 16:32
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick