matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
plooose, pomocy
Kuba:
√
4−2
√
3
+
√
(2
√
3
−4)
2
8 gru 02:17
Mariusz:
(
√
3
−1)
2
=3+1−2
√
3
(
√
3
−1)
2
=4−2
√
3
√
3
−1+4−2
√
3
=3−
√
3
8 gru 02:21
Kuba:
Ale skąd się wzieło (√3−1)2
8 gru 02:24