1 | 1 | 1 | 1 | n | |||||
+ | + | +...+ | = | , n ∊ N | |||||
1*7 | 7*13 | 13*19 | (6n−5)(6n+1) | 6n+1 |
1 | A | B | |||
= | + | ||||
(6n−5)(6n+1) | 6n−5 | 6n+1 |
n | ||
= | ||
6n+1 |
1 | 1 | 1 | 1 | ||||
+ | +....... | + | ?= | ||||
1*7 | 7*3 | (6n−5)*(6n+1) | (6*(n+1)−5)*(6*(n+1)+1) |
n+1 | n+1 | |||
= | = | |||
6*(n+1)+1 | 6n+7 |
n | 1 | 36n3+36n2−n−1 | ||||
L= | + | = | ||||
6n+1 | (6n−1)*(6n+7) | (6n−1)*(6n−1)*(6n+7) |
n+1 | ||
⇔L= | =P | |
6n+7 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |