Proszę o pomoc i wytłumaczenie
Kuba: Podaj największą wartość, jaką może przyjąć wyrażenie:
| | 1 | |
a) 1 − |x − 18π| b ) |
| |
| | 4+|x−√7| | |
7 gru 20:55
wmboczek: a) MAX gdy odejmiemy jak najmniej czyli 1−0
b) MAX gdy podzielimy na jak najmniej czyli 1/(4+0)
7 gru 21:07
iteRacj@: a/ 1 − |x − 18π| największa wartość wynosi 1
7 gru 21:07
Adamm:
a)
1−|x−18pi|≤1
równość dla x=18pi
b)
4+|x−
√7|≥4
równość dla x=
√7
7 gru 21:08
the foxi:
b) U{1}{4+|x−
√7|
A dla tego przykładu największa wartość jest dla x=
√7.
7 gru 21:09
Kuba: Ciągle nie rozumiem jak to obliczyć
8 gru 01:10