1 | 1 | 1 | |||
+1+ | +2+....+ + | n | |||
n | n | 2 |
1 | 1 | 7 | 14 | ||||
+ | = | = | |||||
3 | 4 | 12 | 24 |
1 | 1 | 1 | 13 | ||||
+ | ... + | > | |||||
k+1 | k+2 | k+k | 24 |
1 | 1 | 1 | 1 | ||||
+ ... + | + | + | = | ||||
k+2 | k+k | 2k+1 | 2k+2 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||
= | + | ... + | + | + | − | > // z (2) // > | ||||||
k+1 | k+2 | k+k | 2k+1 | 2k+2 | k+1 |
13 | 1 | 1 | 1 | |||||
> | + | + | − | = | ||||
24 | 2k+1 | 2k+2 | k+1 |
13 | 1 | 1 | 2 | |||||
= | + | + | − | = | ||||
24 | 2k+1 | 2k+2 | 2k+2 |
13 | 1 | 1 | ||||
= | + | − | > | |||
24 | 2k+1 | 2k+2 |
13 | 1 | 1 | 13 | |||||
> | + | − | = | |||||
24 | 2k+2 | 2k+2 | 24 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |